Blog

2015.09.15 22:04

... és még mindig le vagyok maradva a Trónok Harcával. Talán ezt nem kellett volna bevallanom, de fő az igazság, hiszen nem minden arany, ami hörcsög. :)


    A lényeg, hogy eltelt ez a nyár is, és hamarosan folytatódik a klub élet. Az évszak közepén-végén mi is belehúztunk, és több rendezvényen izzasztottuk egymást a játékosokkal. A nyaram szintén a játék jegyében telt el, bár nem voltam pihenőn, "kalandos"-ra sikeredett minden értelemben! ;) 

    Új játékokkal is bővültünk, csak pár cím a teljesség igénye nélkül: Katamino, Azteca, HeroQuest, Roush Hour, Dobble, Firkaland ... Ezek leírásait nemsokára megtaláljátok a JÁTÉKAINK fül alatt. Egy olyan társassal is találkoztam a nyáron, ami egy telefonos applikáció nélkül nem játszható, pedig "hagyományos" táblás-figurás játékról beszélünk. Nevezetesen az X-COM stratégiai videojáték adaptációjáról van szó, aminek véletlenszerű eseményeit egy ingyenes alkalmazás variálja és tartja ez által mozgásban a játékot. Nagyon szeretném majd bemutatni a klubban is!

    Ha betekintetek Fotógalériába, látni fogjátok, hogy a munkámat harcedzett Kockamesterek is segítik már. Bizony, néha én sem bírtam volna a gyűrődést, aminek örülök ám! Ez úton is nagy köszönet az eddigi munkájukért! Míg Nagy Péter Keszi vezért elevenítette meg a játékosoknak, 

 

 

 

 

 

 

 

addig Ledneczky Anikó még nálam is kedvesebben ;) , és nagyobb energiával vetette bele magát a táblás küzdelmekbe. 

 

Remélem, hogy lesz alkamatok Nektek is próbára tenni a képességeiket! Csak nehogy fordítva süljön el... :D

 

 

Addig is jó játékot, amíg nem találkozunk!

2015.06.10 15:40

A galaxis oly tágas, és végtelen, hogy bármi megtörténhet benne. Még az is, hogy egy békés kis délutáni séta gyökeres fordulatot vehet, ha lázadónak néznek...

Soha ne fogadjatok el lopott fénykardot gyanús ewok-októl ... ;)

Ha nincs a zsebetekben egy marék kocka, amivel megzavarhatjátok a rátok rohamozókat, akkor érdemes gyakorolni egy jó kis STAR WARS játékkal, hogy felkészüljetek a találkozásra a Sith Lovaggal ... :)

Idejében kell elkezdeni a gyakorlást! Akár most pénteken is! Találkozunk a klubban!

2015.06.07 16:18

Nem feltétlen a hőség ellen kerestek menedéket a legutóbbi a klub délutánon a játszani vágyó kalandoraink a Városi Könyvtár és Művelődési Ház falai közt.

Ami nagy örömömre szolgált, hogy nagyon sok lány is kipróbálta a szürkeállományt jobban megmozgató logikai játékokat, és egyáltalán nem kell szégyenkezniük, sőt! 

Érik a házi bajnokságok gondolata ... :)

(Csak halkan jegyezm meg, hogy a világ első klasszikus értelemben vett programozója is nő volt!)

Ami viszont tény, hogy egyik klubtársunkkal szemben tiszta, fair play-ben alul maradtam az Assassin's Creed Arena c. játékban ...

Gratulálunk Attila ! ! !

 

2015.06.02 14:38

 Nagyszerű szombat délelőttön mulattuk az időt azokkal, akik ellátogattak a Városi Könyvtár épületébe reggel 9:00 és délután 13:00 között.

Kockalandorokként mi is ott voltunk, a kiállított és természetesen kipróbálható játékok a retro jegyében kerültek terítékre, kedvünkre szemezgetve a '70 - '90-es évek táblás játék terméséből! Felemelő érzés volt régi ismerősöket hellyel kínálni az asztal körül, és sok család is új élményként találkozhatott velünk!

Vessetek ide egy pillantást!

Nem utolsó sorban büszkén jelenthetjük ki, hogy a Kockalandorok Klubnak már igazi bajnoka is van! Noéminak nemcsak segíteni volt kedve, energiája az asztalok környékén, de idejéből futotta bezsebelni egy I. helyezést az Acél Ököl női bajnokságon!

Szerintem szabályokkal kapcsolatos kérdésekben legyen neki igaza... ;)

Panczák Noémi, szívből gratulálunk!!!

2015.05.26 10:56

Nemrégiben volt szerencsém a DuneMedia Televízió stúdiójában is beszélgetni, kifejteni a gondolataimat a klubunkról, a játékokról, a jövőről.

A riporthoz kikkelj ide.

2015.05.26 09:10

A szerzői jogok megszűnésével Rejtő Jenő 37 írása vált elérhetővé, és ingyenesen letölthetővé. Ha valaki nem ismerné P. Howard, azaz Rejtő Jenő nevét és munkásságát, az vessen egy pillantást ide.

Általában a poénos, könnyed hangvétel volt regényeire a jellemző, a fiatalabbaknak mindenképp ajánlom a légiós regények első felét, vagy épp a Piszkos Fred ciklust. A Csontbrigád, és a Menni vagy meghalni című kötetekkel még várjatok ... ;) Elképesztő figurákat talált ki, én nagyon is emlékszem Piszkos Fred húzásaira, Fülig Jimmy beszólásaira, a három testőrre, Tuskó Hopkins-ra, vagy a nagy Levin szakácsra... Karakterei egytől egyig igazi kalandorok voltak, felejthetetlen egyéniségek.

Ha épp nincs bent a könyvtárban, érdemes belekóstolni az írásaiba online, már csak azért is, mert úgy sokkal izgalmasabb, és élvezetesebb a témát feldolgozó társasjátékl is!

Olvassatok bele, hogyan keverednek bajba, és másznak ki a csávából ezek a fickók!

 

 

 

 

D20

2015.05.26 01:19

Aki esetleg még nem látott ilyet, elmondjuk, hogy bármilyen fura is az a térbeli forma, az egy dobókocka. Méghozzá 20 oldalú! És lehet, meglehetősen kevesen találkoztak eddig vele, már jó ideje köztünk "gurul". 

Nagyjából a '70-es évek első felére tehető, amikor a klasszikus, könyv alapú szerepjátékok megszületőben voltak, hogy egy bizonyos Gary Gygax és Dave Anerson, két wisconsin-i kalandor fejéből kipattant a máig is milliókat meghódító "DnD" nevű szerepjáték. A "DnD", vagyis a "Dungeons and Dragons" (Labirintusok és Sárkányok) 1974-es, dobozos kiadása az első játék, ami ilyen speciális dobókockát használt.

Azóta is rengeteg dobozban fellelhető, társasjátékok, terep- figura- és kártyajátékok világát színesíti ez a különleges kiegészítő. Rengeteg színben kapható, akár áttetsző kiadásban is. Mint megannyi, apró drágakő, szinte vonza a tekintetet, a komoly elszánt játékosoknak pedig - ahogy egy póker rajongó ragaszkodik a saját zsetonjaihoz - külön, nagy becsben tartott kockakészlete van. 

De a térgeometria nem csupán a húsz oldalú kockákat fedezte fel a széles tömegek legnagyobb örömére. Az alábbi képen a mai napig használt összes dobókockatípust megtaláljuk. Létezik még 4, 8, 10, 12 oldalú is!
Az angol "dice" szó után a különböző kockákat, az oldalszámuknak megfelelően így is nevezik el: D4, D6, D8, D10, D12, és D20.

Szokták mondani, hogy "nincs új a nap alatt". Úgy tűnik, nem a DnD alkotói fedezték fel a D20-at! Íme az ékes bizonyíték, hogy a régi korok embere is meglátott valamit ezekben a fura alakzatokban. Ezen a képen egy archeológai lelet látható, Egyiptomból. Egy húsz oldalú kocka, i.e. 304 - i.e. 30 körüli időkből!

Vajon mire használták? :) 

2015.05.18 15:12

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kövessétek figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni! Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.